Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Благотворителност

Вземи в gLOG
10 Юли 16, 10:35 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Концертът „Звезди пеят за България“ събра над 52 000 лв. за Паметника на връх Шипка
В края на август към тях ще бъдат прибавени и средствата от останалите инициативи от кампанията на BILLA „Ние обичаме България“
Над 52 000 лв. бяха събрани от концерта „Звезди пеят за България“, организиран от BILLA България. Концертът се проведе на 31 май в зала „Арена Армеец“ пред близо 9000 зрители. Всички постъпления от благотворителното събитие бяха преведени по сметката на Национален парк-музей „Шипка–Бузлуджа“ за реставрацията на Паметника на връх Шипка.

В края на август към дарението от над 52 000 лв. ще бъде прибавена и сумата, събрана от останалите инициативи от кампанията на BILLA „Ние обичаме България“ – продажбата на брандирани тениски с едни от най-емблематичните български туристически обекти, както и 1% от продажбите на всички сертифицирани по БДС български млечни храни в магазините на веригата. Всички средства ще бъдат използвани за реставрацията и реновацията на Паметника на свободата на връх Шипка.

Само преди месец на една сцена застанаха едни от най-обичаните български изпълнители. „Сигнал“, D2, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Поли Генова, LaTiDa и „Бон-Бон“, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Мариана Попова, Преслава Пейчева и Веси Бонева се включиха безвъзмездно в инициативата и заявиха подкрепата си за възстановяването на паметника заедно с над 9000 българи, посетили грандиозното събитие.

„Изключително сме щастливи, че толкова много българи подкрепиха каузата на концерта, а и цялата кампания. Заедно успяхме да докажем, че можем да се обединим и да направим повече в името на България. Събраните средства вече са преведени по сметката на НПМ „Шипка–Бузлуджа“ и ще помогнат за възстановяването на един истински български символ, какъвто е Паметникът на свободата на връх Шипка. Благодаря на всички, които повярваха в кампанията и я подкрепиха“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Националната кампания „Ние обичаме България“, част от която бе концертът, ще се провежда всяка година и ще подкрепя различни туристически обекти, нуждаещи от неотложна поддръжка и защита. Зад инициативата застанаха и Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на земеделието и храните, Министерството на младежта и спорта и Столичната община.

Всеки желаещ да подкрепи кампанията „Ние обичаме България“ може да го направи и като преведе средства по сметката на Национален парк-музей „Шипка–Бузлуджа“:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
клон Казанлък
бул. „Розова долина“ № 4
НПМ „Шипка–Бузлуджа“
BG25UNCR96603184097010
UNCRBGSF


REWE International AG оперира с близо 2500 магазина в Австрия чрез търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Тя е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с хранителни и козметични продукти и е един от най-големите работодатели в страната, осигурявайки работа на над 41 000 души. Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В Австрия REWE International AG притежава широка гама от добре познати собствени марки, като например Ja! Natürlich, clever, Wunderlinge, Da komm ich her!, VegaVita, Chef Menü, Wegenstein и MY. Компанията оперира и в сферата на туризма чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (MEKRUR IHr Urlaub, PENNYreisen and BILLA-Vorteilsreisen).

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG не само управлява своя бизнес в Австрия, но също така чрез марката BILLA REWE Group управлява супермаркет бизнеса си в 7 държави от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна. В Австрия и в други страни REWE International AG е назначила над 75 500 души в около 3600 магазина. През 2015 г. генерираният оборот на компанията възлиза на 12,54 млрд. евро.

BILLA България  е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България е сред първите 30. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

Според независимо проучване от швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Отдел за пресни плодове и зеленчуци във верига супермаркети“, „Отдел за прясно месо във верига супермаркети“, „Програма за лоялност“.

Веригата е представена в 35 града в страната със 103 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1689