Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Технологии

Вземи в gLOG
06 Юли 16, 10:48 / Автор: Crossroads Bulgaria
Системата за DDoS защита на СуперХостинг.БГ навърши една година от активирането си
През този период тя е засякла 95% от познатите типове атаки от този тип. Защитени са над 90 000 клиентски уебсайта
Системата за защита от DDoS атаки, активирана от най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ за нейните клиенти, вече работи от една година. През този период системата е засякла 95% от познатите типове DDoS атаки и непрекъснато се актуализира спрямо новорегистрираните, съобщават от компанията.

DDoS атаките днес са една от най-сериозните заплахи във виртуалното пространство. От тях пострадват както сайтовете на компании и държавни институции, така и на политически партии и физически лица. Т. нар. Distributed Denial of Service (разпределена атака за отказ от услуги) представлява целенасочено генериране на голям мрежов трафик срещу определен уебсайт или дори цяла система, с цел тяхното претоварване и невъзможност реалните потребители да ги достъпват. DDoS е версия на DoS (Denial of Service) атаките, при която трафикът се генерира от много на брой различни източници – най-често т.нар. „бот – мрежи“. Днес DDoS атаките се увеличават в световен мащаб като брой, честота и мащаби. Към края на 2015 г. например техният брой се е увеличил с 85% спрямо края на 2014 година.

Внедрената от СуперХостинг.БГ система за защита работи и за двата интернет доставчика, осигуряващи свързаността на услугите на хостинг компанията. Тя защитава собствениците на сайтове на ежедневна база, без те дори да усетят, че са били обект на DDoS атака. Клиентите на компанията използват DDoS защитата на всички нейни услуги, без допълнително заплащане. В световен мащаб броят на компаниите, които са успели да се преборят ефективно с този проблем и предлагат подобна услуга, е малък, а инвестицията от страна на клиентите обикновено е няколко пъти по-голяма от цената на хостинг услугата.

Системата е внедрена след като през пролетта на 2015 г. компанията е отчела ръст на този тип атаки срещу нейни клиенти. Днес, повече от година по-късно проблеми с DDoS заплахи срещу хостваните в СуперХостинг.БГ сайтове почти няма. Защитени са общо над 90 000 клиентски уебсайта, като за период от една година са предотвратени около 2900 DDoS атаки, което прави средно по осем на ден.

„През последните години заплахите за собствениците на интернет сайтове се увеличават непрекъснато, а в същото време онлайн бизнесът става достъпен за все повече хора, които не са ИТ специалисти и съответно не са подготвени за тези заплахи. Това постави нови предизвикателства пред хостинг компаниите, изисквайки от тях не само да предлагат на своите клиенти домейни и хостинг услуги, а и да инвестират в защитата на техните проекти от динамично променящите се заплахи. Ние сме подготвени за тези предизвикателства и интегрирането на ефективна DDoS защита е само първата стъпка от подобряването сигурността на нашите услуги“ - заяви Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Повече за СуперХостинг.БГ

През последните десет години СуперХостинг.БГ се утвърди като най-бързо развиващата се и най-голяма хостинг компания на българския пазар. Днес тя предлага споделен хостинг, регистрация на домейни в повече от 400 различни области (TLD), SaaS решения за онлайн търговия (Shopiko), виртуални и наети сървъри, cloud услуги, издаване и инсталиране на SSL сертификати, услуги, свързани с популяризация на уеб сайтове и др. Услугите, предлагани от компанията, са с високо качество, адекватна 24/7 техническа поддръжка и гарантирана непрекъсваемост на достъпа. СуперХостинг.БГ е член на Българската уеб асоциация (БУА), Българската асоциация за електронна търговия (БАЕТ), ИАБ България, УНИНЕТ и участва активно в управителните съвети и решения на съответните организации.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99


Източник:
www.crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1524