Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Бизнес

10 Юли 16, 10:50 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
BILLA откри първата „Школа за експерти“ в България
Веригата ще подготвя висококвалифицирани специалисти в най-новия си обучителен център
BILLA България отвори специализиран обучителен център в София на ул. „Опълченска“ 35. В официалната церемония по прерязването на лентата на новия обект участваха Ваня Динева, финансов директор на BILLA България, Христо Атанасов, оперативен директор на BILLA България, и Дончо Барбалов, зам.-кмет по направление „Финанси и стопанска дейност“. Официални гости на събитието бяха още представители на Агенция по заетостта, Министерството на образованието и науката, както и на германското посолство. Обучителният център ще подготвя новопостъпващите и настоящите служители на веригата с цел да засили мотивацията им за кариерно развитие и повишаване на професионалната им квалификация.

Експерти ще обучават служителите на различни дейности, свързани с работата в магазините – обслужване на каса, обслужване на клиенти на различните витрини в супермаркетите, грижа за стоковия поток и ефективна организация на служителите и на всички работни процеси в магазина. Обучителният курс включва и електронно обучение, изготвено в специални модули, които да позволяват бързото и лесно усвояване на новата информация.

Обученията в центъра ще са фокусирани и върху усъвършенстването на лидерските умения на сътрудниците и управлението на човешки ресурси, като идеята е да се създаде и поддържа екип от професионалисти с потенциал за заемане на мениджърски позиции във филиалите на веригата.

След успешното завършване на обучението служителите, сдобили се с нови умения и компетенции за работа, ще бъдат сертифицирани от BILLA според австрийските стандарти на веригата.

„Нашето мото е: „Оформяме живота отвъд всички очаквания“, защото се стараем да отговорим на очакванията на всички наши клиенти, а откриването на обучителния център е стъпка точно в тази посока. Искаме не само клиентите ни да са доволни от професионалното обслужване, което предлагаме, но също така и колегите ни да идват с удоволствие на работа, мотивирани от възможностите за кариерно развитие и професионална квалификация, които им осигуряваме. Силно вярвам, че всеки мениджър е толкова успешен, колкото са хората от екипа му“, сподели Ваня Динева, финансов директор на BILLA България.

Проектът „Школа за експерти“ е част от корпоративната стратегия на BILLA България за създаването и поддържането на силен екип от вдъхновени от работата си специалисти. Компанията поема сериозен ангажимент за повишаване мотивацията, удовлетвореността и ангажираността на служителите си, като прилага съвременни подходи и добри международни практики, утвърдени в цяла Европа.

REWE International AG оперира с близо 2500 магазина в Австрия чрез търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Тя е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с хранителни и козметични продукти и е един от най-големите работодатели в страната, осигурявайки работа на над 41 000 души. Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В Австрия REWE International AG притежава широка гама от добре познати собствени марки, като например Ja! Natürlich, clever, Wunderlinge, Da komm ich her!, VegaVita, Chef Menü, Wegenstein и MY. Компанията оперира и в сферата на туризма чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (MEKRUR IHr Urlaub, PENNYreisen and BILLA-Vorteilsreisen).

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG не само управлява своя бизнес в Австрия, но също така чрез марката BILLA REWE Group управлява супермаркет бизнеса си в 7 държави от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна. В Австрия и в други страни REWE International AG е назначила над 75 500 души в около 3600 магазина. През 2015 г. генерираният оборот на компанията възлиза на 12,54 млрд. евро.

BILLA България  е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България е сред първите 30. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

Според независимо проучване от швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Отдел за пресни плодове и зеленчуци във верига супермаркети“, „Отдел за прясно месо във верига супермаркети“, „Програма за лоялност“.

Веригата е представена в 35 града в страната със 103 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

За Контакти: M3 Communications Group, Inc.


Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0995