Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Търговия

Вземи в gLOG
01 Август 16, 12:11 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
BILLA ще дари 30 000 лева на децата от SOS Детски селища
Веригата ще подготви малчуганите за посрещането на първия учебен ден и Коледа
BILLA България стартира кампания в подкрепа на децата от SOS Детски селища. Веригата вече дари 10 000 лева на сдружението, като есента предстои допълнително дарение от още 20 000 лева. С тези суми децата ще могат да се подготвят за първия учебен ден и за Коледa.

Със средствата ще бъдат подкрепени близо 500 деца, за които се грижи сдружение SOS Детски селища. Като партньор на инициативата, BILLA ще осигури възможността на малчуганите да получат всички необходими ученически принадлежности за един успешен старт на новата учебна година, а след това и специални изненади за Коледните празници.

„Не само като представител на BILLA България, но и като родител, считам, че наш дълг е да помагаме на децата, които нямат към кого да се обърнат. Ние вярваме в способностите и потенциала на всяко едно дете и затова искаме да направим всичко, което зависи от нас, като социално отговорна компания, за да можем да предоставим по-добър живот и образование на тези деца“, сподели Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Благотворителната инициатива е част от дългосрочната политика на BILLA България да инвестира усилия и ресурси в сфери, в които има належаща нужда. През годините веригата е подкрепяла разнообразни каузи и събития, стремейки се да дава положителен пример за отговорно поведение.

REWE International AG оперира с близо 2500 магазина в Австрия чрез търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Тя е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с хранителни и козметични продукти и е един от най-големите работодатели в страната, осигурявайки работа на над 41 000 души. Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В Австрия REWE International AG притежава широка гама от добре познати собствени марки, като например Ja! Natürlich, clever, Wunderlinge, Da komm ich her!, VegaVita, Chef Menü, Wegenstein и MY. Компанията оперира и в сферата на туризма чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (MEKRUR IHr Urlaub, PENNYreisen and BILLA-Vorteilsreisen).

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG не само управлява своя бизнес в Австрия, но също така чрез марката BILLA REWE Group управлява супермаркет бизнеса си в 7 държави от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна. В Австрия и в други страни REWE International AG е назначила над 75 500 души в около 3600 магазина. През 2015 г. генерираният оборот на компанията възлиза на 12,54 млрд. евро.

BILLA България  е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България заема 31-во място. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Отдел за пресни плодове и зеленчуци във верига супермаркети“, „Отдел за прясно месо във верига супермаркети“, „Програма за лоялност“.

Веригата е представена в 35 града в страната със 104 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1518