Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Туризъм

Вземи в gLOG
01 Август 16, 12:12 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Рекордно високи финансови резултати на Orbis Hotel Group за първата половина на 2016 г.
23 нови хотела ще бъдат отворени през следващите две години.
Печалбата на Orbis Hotel Group за първите 6 месеца на 2016 г. е достигнала 146.1 млн. евро. Това е растеж от 14.8%, сравнено с първата половина на 2015 г.

„След миналогодишното впечатляващо представяне на групата, нашите резултати продължиха да растат със забележително темпо през първата половина на 2016 г. Към днешна дата Orbis може да се похвали с двуцифрен ръст от 10.2% на приходите от налична стая в сравнение с януари-юни 2015 г. Това се дължи на нарастващите оперативни показатели (ръст от 1.9 п.п. на заетостта и 6.9% на средната печалба от стая) в Източноевропейския регион. Финансовото представяне бележи рекорден ръст от 8.2% и увеличение на печалбата до 146.1 милиона евро с оперативни приходи преди данъци, възлизащи на 37.5 млн. евро, което е растеж от 14.8%, сравнено с първата половина на 2015 г. Гордея се с екипите на Orbis, които изключително успешно приложиха стратегията на компанията на практика. Благодарение на тяхната ангажираност, споделен завоевателски дух и благоприятната икономическа ситуация, ние бележим успехи“ – коментира Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis S.A.

Обоготяване на портфолиото и управление на активите

Навлизането на нови пазари в региона през януари 2015 г. разшири мрежата на Orbis и отвори нови възможности пред превръщането на компанията в по-стойностна инвестиция за акционерите. С цел да работи с оптимално хотелско портфолио, компанията разпредели ефективно капитала си чрез управление на активи. През първите 6 месеца покупко-продажбата на два от отдадените под наем хотела в Будапеща беше успешно осъществена, а Бордът на директорите не изключва възможността в бъдеще да има и други подобни трансакции, които биха спомогнали за по-ефективен хотелски мениджмънт. В същото време сделките по продажба и франчайз на нестратегически хотели илюстрират плановете на Orbis за преструктуриране на хотелската група. Това дава възможност на компанията да пренасочва пари към по-доходоносни инвестиции в нови хотели с ключови дестинации и да финансира подобряването на продуктите от вече съществуващото си портфолио. През първите 6 месеца на 2016 г. Orbis утвърди водещата си пазарна позиция, отваряйки чрез франчайз 6 нови хотела с общо 650 стаи за гости. Освен това бяха подписани 6 нови договора за франчайз и управление, в резултат на които скоро ще се появят нови хотели. С цел продължаване на устойчивото развитие, през следващите две години ще бъдат отворени 23 нови хотела.

„Изпитвам задоволство, когато погледна към финансовите резултати на Orbis за първата половина на 2016 г. Нашият оптимизъм расте и рефлектира в прогнозата ни, че нашите оперативни приходи преди данъци за 2016 г. ще достигнат 82.2 – 84.5 млн. евро. Поглеждайки към бъдещето, ние сме наясно с нашите цели и имаме още амбициозни планове за изпълнение, свързани с развитието на хотелската верига и ефективността на групата. Имаме големи очаквания, що се отнася до затвърждаването на нашата лидерска позиция в региона“ – обобщи Жил Клавие.

За Orbis Hotel Group
Orbis Hotel Group е най-голямата мрежа от хотели в Полша и Централна и Източна Европа. Orbis се състои от повече от 100 хотела и е ексклузивен лицензодател на всички марки на AccorHotels в 16 страни – Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. Мрежата разполага с почти 19 000 стаи за настаняване. Хотелите са под марките Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles и ibis budget. Признати в целия свят, тези брандове осигуряват качество на услугите в различните категории – от луксозни 5-звездни до бюджетни хотели 1 звезда.

Зa AccorHotels
Групата AccorHotels е обединена от споделена страст към хотелиерството и желанието да накара всеки да се почувства „добре дошъл” (Feel Welcome). Над 180 000 служители в 3700 обекта, управлявани от AccorHotels, се грижат за хиляди гости всеки ден в 92 страни.
AccorHotels е водещият хотелски оператор в света,  който предлага на клиентите, партньорите и служителите си:
- опит и компетентност като хотелски оператор и франчайзър (HotelServices) и собственик на хотели и инвеститор (HotelInvest);
- голямо портфолио от международно признати марки – луксозни обекти (Sofitel, Pullman, MGallery, Grand Mercure, The Sebel), среден сегмент (Novotel, Suite Novotel, Mercure, Mama Shelter, Adagio), икономични (ibis, ibis Styles, ibis budget, adagio access и hotelF1);
- силно позициониране на пазара и програма за лоялни клиенти Le Club AccorHotels;
- почти половин век ангажираност и корпоративна социална отговорност с програмата PLANET 21.
Accor SA е листван на фондовата борса Euronext Paris  (ISIN code: FR0000120404) и се търгува в САЩ на OTC пазара (Code: ACRFY).

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

1.0816