Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Общество

Вземи в gLOG
02 Август 16, 12:15 / Автор: АЛТЕРКО
MyKi вече пази над 10 000 деца
Детският смарт часовник е българска разработка и позволява на родителите да следят локацията на детето си
Над 10 000 бройки от детския GPS/GSM часовник MyKiTM са били продадени само за 6 месеца от пускането му в продажба. Часовникът, който е разработка на българската компания „Алтерко Роботикс“, е устройство от ново поколение, което дава възможност на родителите да следят локацията на своето дете и да комуникират с него 24/7. Той служи едновременно като GPS, GSM и смарт часовник и помага на родителите да са по-спокойни относно безопасността на детето.

„Всеки родител е по-спокоен, когато знае къде е детето му и какво прави. Изключително сме щастливи, че само за половин година с нашия MyKi осигурихме спокойствие на хиляди майки и бащи“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко“ – компанията майка на „Алтерко Роботикс“.

Прецизен GPS

MyKiTM разполага с вграден GPS модул. Благодарение на него родителят получава информация за местонахождението на детето по всяко време в специално разработеното мобилно приложение MyKi Watch. Информацията за локализацията се обновява на всеки 60 секунди в приложението, а то може да бъде изтеглено безплатно както от Google Play, така и от Apple Store.

Голямо предимство на MyKiTM е, че родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. Например ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, се създава такава зона около училището и ако то напусне този обхват, MyKiTM веднага алармира родителя. Съща така, ако детето свали часовника, родителят получава нотификация и данни за мястото, където се намира устройството благодарение на вградения сензор за допир.

Друга интересна функция е възможността родителят да получи предупреждение, ако детето се движи с необичайно висока скорост – над 50 км/ч. Тогава можете да накарате часовника да ви се обади сам и да чуете какво се случва с детето.

GSM и SOS приятел

MyKiTM e предназначен за деца на възраст от 4 до 10 години и работи с вградена SIM карта. Устройството може да осъществява обаждания до 5 номера, които са зададени от родителя през приложението MyKi Watch. MyKiTM също може да изпраща гласови съобщения, както и да получава текстови съобщения през чата на приложението. Родителите могат по всяко време да се свържат с детето си, стига да разполагат със смартфон или компютър.

Часовникът разполага и със SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител или роднина при спешен случай. След като бутонът е натиснат, MyKiTM започва последователно да избира въведените SOS номера, докато не се свърже.

Часовник: смарт, арт, удобен, цветен

MyKiTM е изключително компактен и удобен, а дизайнът му е пригоден така, че да пасне идеално на всяка детска ръчичка. Има мека силиконова каишка, чийто диаметърът може да се наглася от 13 до 18,5 см. Той е и суперлек – само 40 грама.

За радост на малчуганите MyKiTM е наличен в три цветови комбинации: синьо-зелено, червено-синьо и розово-жълто, а екранът е защитен с гумени предпазители във формата на усмивка. Освен това дисплеят е с OLED осветление, щадящо очите. MyKiTM се зарежда през USB, а 400 mAh батерия издържа до 30 часа на постоянна работа.

Часовникът има и EUR1 сертификация и вграден акселерометър, който измерва крачките и активността на детето през целия ден и ги показва в приложението MyKi Watch.

Наличност

В България смарт часовникът може да бъде закупен от официалния уебсайт на устройството (
http://myki.watch/) без договор и SIM карта на промо цена от 169 лв., в мрежата на Мтел срещу 29 лв. на месец и абонаментен план, както и в мрежите на T-Mobile и Vala. Съвсем скоро предстои пускането на MyKiTM в продажба в още 4 държави.


За „АЛТЕРКО“
Холдингът „Алтерко“ е лидер в телекомуникационния сектор в Източна Европа с над 15-годишен опит в сегмента на мобилните услуги с добавена стойност (MVAS). Компанията е със 100% българска собственост, над 90 служители и офиси в България, Румъния, Сърбия, Македония, Сингапур, Малайзия, Тайланд и САЩ, и предлага услугите и продуктите си в още над 10 държави.
„Алтерко“ обединява под шапката си 4 фирми. „Теравойс“ е лидер в разработването на мобилни приложения и SMS игри. „Алтерко финанс“ е специализирана в счетоводство и одит. „Алтерпей“ е фирма за мобилни разплащания. „Алтерко роботикс“ е стартъп компания, специализираща в разработването на IoT решения и системи.
Консолидираните приходи на холдинга за 2015 г. възлизат на над 28 млн. лв.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1118