Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Технологии

Вземи в gLOG
03 Август 16, 13:34 / Автор: Crossroads Bulgaria
Революционна българска технология превръща снимките в произведения на известни художници
Мобилното приложение Lucid позволява всяка наша снимка да бъде променена в стила на Ван Гог, Пикасо или други знаменити майстори
Някога запитвали ли сте се какво щеше да е чувството, ако Пикасо беше създал ваш портрет? Или как щеше да изглежда котката ви, нарисувана например от Ван Гог? Е, вече е възможно да разберете това, благодарение на новото мобилно приложение Lucid, създадено от двама български ИТ специалисти. То позволява всяка снимка в телефона ви да бъде променена в стила на някои от най-известните художници. За целта приложението използва изключително иновативна технология за изкуствен интелект, разработена от българския екип, която  симулира начина, по който работи мозъкът на съответния художник.

„От години следя тенденциите в сферата на изкуствения интелект и машинното обучение, което ми позволи да изградя едно наистина иновативно решение, способно да промени начина, по който създаваме и споделяме визуално съдържание. Това, което прави Lucid, на практика е да вземе вашата снимка и да я смеси със стила на известен художник, взаимстван от негова популярна картина. Резултатът е наистина магически, а доказателство е огромният интерес, който вече наблюдаваме към приложението“ - споделя Георги Стоянов, съосновател на проекта.

Младежът има зад себе си успешна кариера в някои от най-големите софтуерни корпорации в световен мащаб, но се отказва от нея, за да стартира собствен бизнес, заедно с друг млад ИТ специалист - Никола Иринчев. Двамата вече имат зад гърба си един стартъп проект, а Lucid е най-новото им предизвикателство, което съчетава интереса им в области като изкуствения интелект (artificial intelligence), невронните мрежи (neural networks) и машинното обучение (machine learning) с една много практична, насочена към крайните потребители идея.

За сега екипът експериментира със стилове на художниците Винсент Ван Гог, Пабло Пикасо, Василий Кандински и др. Предстои добавянето и на още стилове. Приложението може да комбинира всяко изображение с всеки стил на включените в него художници и позволява на потребителя на практика да създаде собствено произведение на изкуството. Работи изключително лесно – достатъчно е потребителят просто да избере снимка от своя архив, да избере предпочитания стил на известен художник и след броени минути получава готовата „картина“.

Бизнес моделът на стартиращата фирма предвижда потребителите да използват приложението безплатно и да бъдат таксувани за изображения в супер висока резолюция и без логото на апликацията. В момента Lucid е в процес на привличане на рискова инвестиция. Екипът планира скоро да добави и функция за създаване на артистични клипове, която ще позволи всеки клип да бъде променен също според стила на предпочитания известен художник.

За Контакти:
http://www.lucid.pictures/

Източник:
http://www.lucid.pictures/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9985