СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Банки и финанси

03 Август 16, 13:36 / Автор: United Partners
Ръст при електронните разплащания в такситата, отчитат от Mastercard и Йелоу 333 АД
Само за първите шест месеца на тази година броят на електронните плащания в таксиметровите автомобили е нараснал с 53% спрямо общия брой на всички трансакции, извършени през 2015 г., съобщават от таксиметровата компания Йелоу 333 АД и технологичната компания Mastercard.

Все по-голямо търсене на ПОС терминали в обществения транспорт, включително и в такситата, отчита и проучването MasterIndex 2016, което Mastercard провежда периодично сред активните картодържатели в България. 13% от анкетираните тази година са посочили, че биха искали да плащат с дебитна или кредитна карта в градския транспорт, като броят им расте спрямо предходни години.

„Близо 40% от автомобилите в нашия автопарк са оборудвани с ПОС терминали за безконтактни разплащания с карти или мобилни телефони с NFC технология, включително и електрическият ни автомобил. Плановете ни са да разширим допълнително обхвата на услугата, тъй като много динамично растат поръчките на коли с терминали, както през нашия кол център, така и през мобилното приложение”, споделя Калин Кокошаров, Изпълнителен директор на Йелоу 333 АД.

Внедряването на различни решения за електронни разплащания, базирани на безконтактна технология, значително улеснява достъпа на гражданите до обществения транспорт и е практика  в големи градове като Лондон, Чикаго, Санкт Петербург и Букурещ.  Само с доближаване на картата  до съответното устройство – валидатор или ПОС терминал -  пътниците могат да се качат на такси, автобус, влак и дори ферибот, като си спестят неудобството да купуват различни билети и да се справят със сложни системи за таксуване.

“В Mastercard работим за улесняване на достъпа и подобряване на градската мобилност в българските градове чрез въвеждането на нови технологични решения за разплащания.  Преди малко повече от година с Yellow Taxi стартирахме именно на нашия пазар, за първи път в Европа, услуга, която позволява на клиентите да плащат безконтактно в такси, а средствата да бъдат незабавно прехвърляни в MasterCard Business картата на таксиметровия шофьор. Буквално преди дни съвместно с Общинска банка беше представено друго уникално транспортно решение, благодарение на което в метрото вече ще може да се пътува и с безконтактните дебитни карти DEBIT Mastercard. Картата се прочита безконтактно, само чрез доближаване до валидатора, и с новата услуга отпада необходимостта пътниците да закупуват и носят отделна карта за метрото“, коментира Ваня Манова, регионален мениджър за  Mаstercard България и Македония.

Сега, за да направят пътуването още по-приятно, Mastercard и Йелоу 333 АД дават възможност на своите клиенти да спечелят екскурзия  по избор до Рим, Берлин или Лондон или вълнуващо кулинарно приключение.  От 1-ви  август до края на септември с всяка безконтактна трансакция с карта Mastercard в колите на Йелоу 333 клиентите участват в томбола за безценно пътуване за двама, а всяка седмица – за вечеря в ресторант с интернационална кухня.

Още информация относно кампанията е достъпна на
www.yellow333.com.

За Контакти:United Partners